Stikkord

,

Det var igrunnen julerosene som vekket meg fra Tornerosehagesøvnen igjen. Som sagt, de fire siste årene har det vært smått med haging i livet mitt, men sånn midt i januar sa det av en eller annen grunn PANG! og jeg bare måtte ha juleroser. MÅ ha blir det vel, for jeg har jo ikke fått noen ennå. Snuste leeengeJürgen Peters-importen på Hagegal, men på det tidspunktet var edrueligheten fortsatt såpass tilstedeværende at jeg husket på at jeg ikke har noen hage å plante i..

ÅÅÅ SOM JEG ANGRER! 😀
Så har jeg sådd etpartre-tten sorter etter det – men det tar jo vinter og vår og jeg vil ha juleroser NÅ! Og ikke de hvite, vanlige som butikkene flommet over av før jul, nei jeg vil ha rosa, røde, prikkete og doble, med og uten prestekrage. Men hvor fins de? Jeg har snust på utenlandske nettsider, spesielt danske, og tilogmed vurdert en privatimport. Men så viser det seg at det kanskje er mulig å få fatt i fine juleroser her i byen likevel, iallefall er det noen som har klart det. På søndagsturen idag fant jeg disse skjønnhetene i et helt vanlig bed utenfor et helt vanlig bergenshus:

Dessuten tipser BjørgS i Ramshagen om at det finnes skjulte skatter i hagesentrene rundtforbi så dermed er neste helgs utflukter i boks, da blir det hagesenterturnè til Fantoft, Sotra og Fyllingsdalen 🙂

Edrueligheten har sannelig dårlige kår om dagen. Jeg røk selvfølgelig utpå jeg også, i likhet med brorparten av Hagegal og Hagepratens brukere antar jeg, da Planteriket åpnet den nye nettbutikken sin på fredag. Her er det mye fint! Det var noen sibiriris jeg bare måtte ha og så slengte jeg på etpar andre godbiter i samme slengen:

Canna ‘Pretoria’
Iris sibirica ‘Dance Ballerina, Dance’

Iris sibirica ‘Dear Delight’
Iris sibirica ‘Double Standard’
Iris sibirica ‘Pleasures of May’
Lilium martagon ‘Claude Shride’
Trillium erectum 

Plantasjen hadde fått inn sommerknoller & løker forrige helg:

Canna ‘Tropicana’
Echinacea purpurea (det var to i pakken, mens nesten alle andre barre inneholdt jord)
Paeonia ‘Sara Bernhardt’

Det er bare noe med den peonen! Og det fine med å, bokstavelig talt, starte på bar bakke er jo at en kan kjøpe ALT en har lyst på, hehe..

Reklamer