Stikkord

, , , ,

Dette blir mitt bidrag til Moseplassens sammenplantingskonkurranse.
Piet Oudolf er jo hagehelten min 😀 og jeg liker å tenke at denne er bittelitt «oudolfsk» i uttrykket; gress, sterke former, farger og bevegelse..

Hovedstrukturene i denne sammenplantingen er den hvite solhatten Echinacea ‘White Swan’ og solbruden Helenium autumnale ‘Morheim Beauty’. Mellom dem fletter hvitfredløs Lysimachia clethroides med sine bøyde blomsterhoder seg fint inn og bidrar med en smule spenning i rabatten (den kunne det godt ha vært litt flere av her!). Gresset, som bare syns såvidt på bildet men er en viktig del av helheten, er et stort elefantgress; Miscanthus sinensis som senere utpå sensommeren får et rødere skjær og, om sommeren har vært god, flotte blomsterstander som vaier og rasler i vinden. Det rødbrune tas også opp i bladene til ricinen Ricinus communis ‘Impala’ (som godt kunne ha vært mer synlig i bildet :-)).

Helt foran i bedet, utenfor bildet, vokser en rødbladet Lysimachiahybrid som jeg dessverre ikke husker navnet på (ligner en rødbladet L. fortuneii) mellom tuer av bronsestarr, Carex comans ‘Bronze’.

Den hvite solhatten er flott også før blomstene springer ut:

Se alle de flotte bidragene i konkurransen

Reklamer